Levensvragen

ImageProxy-9.mvcBen ik wel goed bezig? Wat moet ik doen? Wat zit me nou eigenlijk dwars? Hoe moet het verder? Iedereen heeft wel eens twijfels. Zorgen die je wakker houden. Keuzes die aandacht vragen.

Kiezen uit botsende verlangens

Ik bied je tijd en ruimte om vrijuit te vertellen wat je bezighoudt en welke vragen je hebt. Soms wil je houden wat je hebt en soms wil je het helemaal anders. Wij hebben botsende verlangens: we willen avontuur en zekerheid, we willen rust en actie, we willen alleen en samen. Daar een weg in vinden, steeds opnieuw, is lastig. Het helpt om dat te bespreken en met enige zelfspot en mildheid jezelf te bekijken. Het leven zit vol moeilijke keuzes. Het is niet anders.

Twijfels over de invulling van je leven

Wat doe je, als je op het oog alles goed voor elkaar hebt, maar van binnen de twijfels groeien? Wegduwen, negeren? Of aankijken en onderzoeken waar het over gaat? Kiezen is geen zaak van plussen en minnen op een rij zetten, het is een ingewikkeld proces waar gevoel en verstand elkaar in de weg kunnen zitten, waar meerdere stemmen zich laten horen en waar je nooit de verzekering krijgt dat de keuze die je maakt de juiste is.

Je leven op z’n kop

En dan, opeens, gebeurt er iets dat je totaal niet had verwacht. Iets dat je onderuit haalt. Een ongeluk, overlijden, ontslag, pech of een kleine gebeurtenis… Iets dat grote invloed heeft op je leven. Dan kan het prettig zijn je hart te luchten. Wat is er gebeurd? Wat betekent het voor jouw zin in het leven? Hoe nu verder?

Je hart luchten

Ik kijk praktisch, persoonlijk en professioneel naar mensen en situaties. Wat ik zie en merk, bespreek ik met een scherp oog en warm hart. Soms kan dit prima in een kort gesprek en soms kost het meer tijd. Het leven kan soms zo complex en verwarrend zijn dat je er alleen niet uitkomt. Ik geef geen therapie of kant-en-klare oplossingen, maar bied je ruimte om vrijuit te vertellen. De sfeer is persoonlijk en informeel, ik werk waar jij mee komt.

Zoek je iemand die goed kan luisteren? Iemand die verrassende reacties geeft, zodat je aan het denken wordt gezet? Iemand die fris en anders tegen je problemen aankijkt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Gesprekken gaan per stuk of per strippenkaart van vijf. Tarief is 60 euro per gesprek. Een strippenkaart kost 275 euro.