Loopbaankeuzes

ImageProxy-13.mvcje doet je werk al jaren op de automatische piloot en haalt er eigenlijk geen voldoening meer uit. Wil je dit tot je pensioen blijven doen? Door ontslag word je gedwongen een volgende stap te zetten in je carrière. Welke weg sla je in?

Je moet een studiekeuze maken, maar wat vind je nu écht het leukst? Volg je je hart of kies je voor een studie met het beste (financiële) toekomstperspectief? Wat is wijs?

Een bewuste keuze

Een bewuste keuze voor studie of werk is bepalend voor je geluk; je bent hier tenslotte groot deel van je tijd mee bezig. Zorg dus dat je datgene doet waar je energie van krijgt!

 

Tijdens de loopbaanbegeleiding komen vier stappen aan bod:

1. Verwoorden van talenten en kwaliteiten. Door je eigen levensverhalen te beschrijven en te analyseren, krijg je antwoord op de vraag: wat heb ik in huis? Wat zijn mijn kwaliteiten en talenten?

2. Verhelderen van toekomstbeelden. Hoe zie jij je toekomst? Niet alleen qua werk, maar ook qua vrije tijd, relaties, gezondheid en studie. Wat is je persoonlijke levensmissie?

3. Onderzoeken van de praktijk. Is het mogelijk wat je wilt? Hoe kom je waar je wezen wilt? Doen staat centraal. Ontdek het plezier van onderzoeken en acties ondernemen.

4. Keuze maken. Wat ga je doen? Wat geeft jou kracht om te kiezen? Wat voedt de twijfel en onzekerheid? Wie helpen je en wie belemmeren je keuze? Wat heb je nodig om de sprong te wagen? Deze vragen zullen – als het nodig is – aan bod komen. Inzicht in je eigen keuzeprocessen kan een volgende keer helpen om de keuze gemakkelijker te maken. Want besef je wel dat we tegenwoordig geen keuzes meer maken voor het leven en dat er opnieuw momenten om te kiezen komen.

Je doorloopt deze stappen in gemiddeld vijf sessies. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vijf sessies kosten 400 euro.

Wanneer kan Rizoom je helpen?

  • Als jij het gevoel hebt dat je vastzit in je werk of studie en niet weet hoe je verder moet;
  • Als jij gedwongen bent op zoek te gaan naar een andere baan en het lastig vindt dat alleen te doen;
  • Als je bereid bent zelf actief te zijn in het onderzoek naar wat jij wilt;
  • Als je het lef hebt onder ogen te zien waar jouw twijfel en onzekerheid over gaan;
  • Als je benieuwd bent naar je eigen dromen en toekomstbeelden;
  • Als je tijd wilt nemen je eigen keuzevragen serieus te onderzoeken.

Heb je het merendeel van bovenstaande vragen positief beantwoord? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

De getemde wolf droomt altijd van het bosDrukwerk

Russisch spreekwoord